• Huldiging kampioenen
  • Carnaval optocht 2018
  • Beslissingswedstr
  • Kampioenhuldiging2018
  • C1 kampioen

Laatste nieuws

Gelijkspel de Horst 1 in Venhorst

Op zondag 24 oktober reisde de dames van de Horst 1 naar Venhorst om daar een wedstrijd te spelen tegen Jes/Klick ’15. De wedstrijd startte in een goede flow voor de Horst. Vrij snel kwamen de dames uit Groesbeek op een 1-4 voorsprong door een strafworp en doorloopbal van Janet Verbeet, een doorloopbal van Malissa Jacobs en een afstandsschot van Emma Rutten. Het leek erop dat er gewonnen zou kunnen worden vandaag als de Horst dit vast kon houden. Helaas lukte dit niet. Jes/Klick ’15 die in de eerste fase van de wedstrijd wat moeite leek te hebben om hun draai te vinden, gingen met meer vertrouwen korfballen. Terwijl de dames van de Horst de flow die ze hadden kwijtraakte en niet de juiste kansen konden vinden om te scoren. In de aanloop naar rust wist de tegenpartij, naast een strafworp die nog door Malissa Jacobs werd verzilverd in het voordeel van de Horst, de korf vaker te raken en werd de voorsprong van de Horst kleiner. Ruststand 4-5.

Met het eerste doelpunt na rust, een wegtrekbal van Janiek van Kesteren, leek de Horst haar voorsprong te herpakken. Echter, er volgde een fase waarin beide teams niet tot scoren wisten te komen. Na deze fase was het de tegenstander die vrij snel, tot wel vijf keer toe, de korf wist te raken. Janiek van Kesteren wist nog een strafworp te verzilveren, maar helaas stonden de dames uit Groesbeek ineens op een achterstand met een score van 9-7. Met wat wissels voor de Horst in de laatste fase van de wedstrijd werd geprobeerd om de wedstrijd alsnog naar onze hand te zetten. Het verdedigende werk werd goed uitgevoerd en gelukkig wist Malissa Jacobs in het aanvallende vak nog twee keer de korf te raken met een afstandsschot en een strafworp. Met nog twee minuten op de klok waren er nog wat goede kansen voor de Horst kort bij de korf, maar helaas beloonde de ploeg uit Groesbeek zichzelf niet meer. Einduitslag 9-9. Op zondag 31 oktober om 13.00u staat de laatste wedstrijd van de eerste helft veldcompetitie op het programma, een thuiswedstrijd tegen Noviomagum uit Nijmegen. Doelpunten: 4 x Malissa Jacobs, 2 x Janet Verbeet, 2 x Janiek van Kesteren, 1 x Emma Rutten.

Sportpark De Horst   Sporthal Heuvelland Clubhuis Café Hopmans
Hoge Horst 56 Ambachtsweg 8 Hoge Horst 56
6562 LE Groesbeek 6562 AV Groesbeek 6562 LE Groesbeek
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Telefoon: 024 - 3975688 Telefoon: 024 - 3971766
Privacyverklaring dkv De Horst