Dameskorfbalvereniging De Horst te Groesbeek werd in maart 1963 opgericht door een toenmalige onderwijzeres van de lagere school op de Horst, juffrouw Jansen. Samen met de dames Mientje Theunissen, Annie van Grinsven, Netty Jansen en Thea Kosman wist zij 2 juniorenteams bij elkaar te krijgen, die in april 1963 startten met trainen.

 

Vanaf augustus 1963 namen zij deel aan de competitie van de Nederlandse Dames Korfbalbond. Gekozen werd voor de clubkleuren wit-blauw. De wedstrijden werden gespeeld op een klein veldje nabij een voetbalterrein en de meisjes moesten zich omkleden op de hooizolder van een dichtbij gelegen schuur. Later speelden zij hun wedstrijden op een veldje tegenover de kerk op de Horst; omkleden moest toen thuis.

De vereniging groeide en in 1966 kreeg de vereniging van de gemeente Groesbeek een eigen speelveld met kleedaccommodatie toegewezen. Het veld lag aan de Hoge Horst bij de velden van de Horster voetbalclub DVSG. De kleedaccommodatie was een gebouwtje opgetrokken uit betonnen platen; de wasgelegenheid bestond uit een betonnen wasbak met ijskoud water. Hiervan is gebruik gemaakt totdat de vereniging in september 1981 een goede en representatieve kleedaccommodatie tot haar beschikking kreeg bij haar veld aan de Hoge Horst.

 

 

 

In 1988 werd ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de korfbalvereniging een tweedehands lichtinstallatie in gebruik genomen. Deze lichtinstallatie werd overgenomen van een Groesbeekse voetbalclub en door vrijwilligers geplaatst. Hiermee was weer een grote wens van de vereniging vervuld.

In 2002 werd naast het grasveld van korfbalvereniging De Horst een prachtig kunstgrasveld aangelegd met verlichting. In aansluiting daarop werd in 2003 - tijdens het 40-jarige bestaan - een nieuwe, ruimere kleedaccommodatie gerealiseerd.

In juli 2013 wordt het kunstgrasveld vervangen door een moderne grasmat met meerdere belijningen voor Jeugd en senioren. Met Schutterij St.Hubertus en voetbalvereniging DVSG wordt de samenwerking gerealisserd om het sportpark in eigen beheer te onderhouden. In september 2013 viert de vereniging haar 50 jarig bestaan.


  

start seizoen 2