Jan Lamers

Geboren 27-9-1941 - gestorven 10-2-2011

 Hallo korfbal vrienden en vriendinnen,

Woensdag 9 December 2009 is Jan Lamers, erelid van onze vereniging, volkomen verrast op Jachtslot Mookerheide. Hij was daar niets vermoedend, boven aan het eten , terwijl beneden velen mensen zich verzamelden om getuige te mogen zijn als hij door Hans Kraaij jr zou worden toegesproken. De deuren gingen open en Jan was ‘even’ sprakeloos……. even maar. Onder luid applaus werden Jan en Els naar voren gehaald en mochten ze langzaam even bijkomen van de schrik. Ja, dit heet nou een verrassingsparty! Bijna iedereen die een uitnodiging had ontvangen, was er ook. En het waren er veel; de inmiddels 90-jarige moeder van Jan, familie, vrienden, mensen uit het korfbalwereldje en dan met name de scheidsrechters, mensen van de politiek……kortom, een heleboel.  Hans is een goede bekende van Jan, kent hem dus ook al een tijdje  en was trots dat hij deze lovende woorden mocht overbrengen aan hem.  Burgermeester van Zomeren sprak Jan ook toe, kent Jan van de raadsvergaderingen en moest toch even kwijt dat Jan , af en toe, geen blad voor zijn mond nam. Maar dàt was voor niemand een verrassing, zo is Jan….Onze burgervader was er uiteraard niet voor niets en was zeker niet met lege handen gekomen, hij had ‘iets’ voor Jan meegebracht; een Koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau! Onder luid applaus werd deze onderscheiding bij Jan opgespeld.

Daarna was het word aan Ries Caspers, al jarenlang een vast maatje van Jan in het scheidsrechterswereldje. Ook hij voegde er ook nog wat mooie woorden aan toe en hing Jan een prachtig oranje sjaaltje om. Als laatste wilde ook Hennie van Hout van het Jachtslot even uitleggen aan iedereen waarom Jan dit nou verdiend heeft. Het was helemaal duidelijk.

Jan heeft zich ingezet voor het korfbal en met name bij onze vereniging, De Horst. Hij fluit al vele jaren, samen met zijn vrouw Els. Voor velen van ons is het maar zo gewoon, maar zouden wij als vereniging geen officiële scheidsrechters hebben, dan kan er  ‘gewoon’ niet gespeeld worden in het wedstrijdkorfbal. Zo simpel is het! Ook  is Jan vele jaren trainer geweest op de Horst, organiseert hij al heel lang een recreantendag in de regio, heeft hij al vele klusjes gedaan en doe je eigenlijk nooit tevergeefs een beroep op hem.

Ook heeft Jan zich verdienstelijk gemaakt  in de politiek als gemeenteraadslid in de gemeente Heumen.

Al met al een heleboel dus.

Wij als korfbalvereniging “De Horst” willen hem VAN HARTE FELICITEREN met deze Koninklijke onderscheiding en willen hem nogmaals bedanken voor al het gene dat hij heeft gedaan voor onze vereniging.

We hopen dat hij nog lang mag nagenieten van deze avond waar volop foto’s en film zijn gemaakt en waar vele herinneringen zijn opgehaald………..

Wij vonden het fijn dat we getuige mochten zijn van deze bijzondere avond.

Ans, Diny, Thijs en Caroline