• Wedstrijd 1e  tegen Odio
  • Beslissingswedstr
  • Carnaval optocht 2018
  • Huldiging kampioenen
  • Kampioenhuldiging2018

Senioren 2

Teamfoto sen 2 2019 20
De Horst 2 

Sponsor

Agri Team Makelaars/ landelijkwonen.nl

Namen speelsters:

Van links naar rechts:


Bovenste rij:  Tessa, Janet, Marlou, Janne, Vivian, Kaylee
Onderste rij:  Emma, Lotte, Lisa, Ester, Rianne  

Wedstrijdverslagen vanaf start buitencompetitie najaar 2016

Op zondag 20 oktober speelde de Horst 2 thuis tegen SCMH 2. Zouden we dit keer wel aan het langste eind trekken en de punten behouden? Al snel kwam de Horst op 2-0 voorsprong door middel van 2 mooie afstand schoten. Het was een spannende pot, aangezien het de gehele wedstrijd gelijk op ging. We gingen de rust in met een 3-4 achterstand. We waren gedreven en gingen met volle moed de tweede helft in. Na rust brachten wij de stand 6-4 op het scorebord door een korte kans en weer 2 afstandsschoten. SCMH reageerde hierop en wist terug te komen tot een stand van 7-7. Met nog ongeveer 10 minuten op de klok. Wisten we dat we nog alles moesten geven en moesten vechten tot de laatste minuut. In de laatste minuten werd er aan beide kanten nog een aantal keer gescoord. Het was spannend.. maar gelukkig was het laatste doelpunt voor ons en dat maakte de uiteindelijke eindstand 10-9. De eerste punten van het buiten seizoen zijn binnen. 

Zondag 6 oktober speelde De Horst 2 thuis tegen alterior 3, weer in de regen, maar wel op een goed kunstgrasveld. De wedstrijd werd geopend door Altior met drie doelpunten: een vrije worp, korte kans en een schot. Gelukkig wist De Horst van de nul doelpunten af te komen, door een schot van Janet. Nog voor de rust vergrootten de meiden de kans om deze wedstrijd naar de hand te zetten, Rianne maakte met haar korte kans namelijk een ruststand van 2-3.Na de peptalk in de rust van Caroline en Mikki te hebben gekregen, wisten zij dat zij nu aan de beurt waren om door te pakken: verdedigend dichthouden en aanvallend scoren. Dit gebeurde ook, wederom Rianne maakte de stand met een doorloopbal gelijk. Altior was beslist niet van plan om deze wedstrijd zomaar na de rust uit handen te gaan geven, met een schot maakten zij het 3-4 in hun voordeel. Het schot van Marlou maakte Altior en De Horst ook op scorebord gelijkwaardig, 4-4. Helaas wist De Horst dit net niet vol te houden tot het einde, waardoor deze wedstrijd waarin de teams aan elkaar gewaagd waren, toch met een 4-5 eindigde in het voordeel van Altior.

29 september 2019;

Op zondag 29 september 2019 speelde De Horst 2 in de nieuwe vakken tegen Rooi 2 in Sint-Oedenrode. De stand liep erg gelijk op, er ontstond geen groot verschil tussen beide partijen dus er was nog veel kans. Helaas vielen er bij Rooi uiteindelijk toch meer in en hebben zij gewonnen met een eindstand van 9-6. Volgende week gaan we er weer met volle moed tegenaan bij de wedstrijd thuis tegen Altior! 

22 september 2019;

Zondag 22 september speelde De Horst 2 een uitwedstrijd tegen Melderslo. Door Rianne Saedt werd meteen in de eerste minuut het openingsschot gescoord en stonden we op een kleine voorsprong. Al snel scoorde ook Melderslo en zo ging het vanaf het begin van de wedstrijd aardig tegen elkaar op. Genoeg kansen waren er zeker, maar deze werden helaas niet altijd benut. De rust gingen we in met een gelijke stand van 5-5, maar de moed hadden we nog zeker niet opgegeven. Helaas scoorden we in de tweede helft niet mee met de tegenstander en kon Melderslo het verschil van punten steeds groter maken. Af en toe een korte pep-talk van Laura de Schouwer langs de lijn hadden we zeker nodig. Laura zal ons dit seizoen ondersteunen en bij de wedstrijden coachen wat we hard nodig hebben. Uiteindelijk is de eindstand 10-6 geworden, helaas. 

8 september 2019;

Op zondag 8 september 2019 speelde de Horst 2 haar eerste wedstrijd van het seizoen. In nieuwe samenstelling speelden zij tegen Bladella 2 te Bladel. De eerste helft ging gelijk op. Met een stand van 3-2 in de rust was er nog veel mogelijk. De Horst had veel kansen, maar helaas liep Bladella in de tweede helft uit tot een eindstand van 7-4. Volgende keer beter!

12 mei 2019;

Zondag 12 mei 2019 stond voor Senioren 2 de wedstrijd tegen DAKOS 2 in Someren op het programma. Een wedstrijd die gewonnen moest worden, omdat de punten hard nodig waren! Na de eerste 10 minuten stonden we al met 7-2 voor. Alle afstandsschoten gingen erin en er werden mooie korte kansen gecreëerd. Ook verdedigend stond het prima dicht. Het leek al meteen een mooie, positieve wedstrijd te gaan worden. De rest van de eerste helft bleven beide ploegen mooie kansen creëren en dat resulteerde in een 4-9 ruststand. In de rust bespraken we dat er niet ingezakt mocht gaan worden. Na de rust scoorde DAKOS echter meteen twee strafworpen en zakten we even in. Na een time-out waarin we de koppen bij elkaar staken en bespraken dat we door moesten gaan zoals tijdens de eerste helft, herpakten we ons. De mooi uitgespeelde kansen vielen weer en daardoor eindige de wedstrijd in 9-16! We nemen twee welverdiende punten mee naar Groesbeek! Grote dank aan Janne, Vivian en Ida die de moeite hebben genomen mee te gaan naar Someren! 


10 februari 2019;
Afgelopen zondag 10 februari speelde de Horst 2 uit tegen de Korfrakkers 3. Uitslapen na een leuk avondje schlagerfestival zat er voor ons niet in. Om kwart over 11 stonden wij fit en wel klaar om te knallen. Ondanks dat zij onder ons stonden, wisten we dat het geen makkelijke pot zou gaan worden. Dat lieten zij ons dan ook vanaf minuut 1 merken. De Korfrakkers wisten het eerste doelpunt te maken waarna snel een mooi afstandsschot van Ester volgden. Helaas kregen we twee strafworpen tegen en kwamen 3-1 achter te staan. Gelukkig kwam Imke tot schot en maakte het 2e doelpunt. Wij wisten, net als de Korfrakkers, mooie kansen te creëren. Toch lukte het ons vaak niet om deze ook af te maken. Met nog 3 doelpunten van de Korfrakkers en één doelpunt in ons voordeel van Laura, gingen we met een stand van 6-3 de rust in. Na een goed praatje van Meine en elkaar positief toe te hebben gesproken kwamen we weer het veld op. De tweede helft begon gunstig voor ons met een doelpunt van Lotte Loeffen. Met nog maar twee punten verschil hoopte we nog op een paar doelpunten of in ieder geval mee te kunnen blijven scoren. Jammer genoeg pakte het anders uit en wisten de Korfrakkers maar liefst 4 doelpunten te maken, terwijl wij daar tegenover maar één keer scoorden. Het doelpunt, gemaakt door Lotte Loeffen, kwam voort uit een strafworp. De stand was op dit moment 10-5. Gelukkig vielen hierna weer twee doelpunten, een wegtrekbal van Karin en een afstandsschot van Ester, in ons voordeel. Gezien de tijd en de achterstand werd het moeilijk om de wedstrijd nog te pakken, maar we bleven gemotiveerd en lieten de moed niet in onze schoenen zakken. Jammer genoeg kregen we nog wel twee doelpunten tegen, maar ondanks een uitslag van 12-7 verlieten we met opgeheven hoofden het veld.  

3 februari 2019;
Zondag 3 februari speelde de Horst 2 tegen de Peelkorf 2. De wedstrijd begon fel en al snel, binnen 10 seconden scoorde Ester wijers het eerste doelpunt voor de Horst door middel van een afstandsschot. Ook een doelpunt middels een vrije worp was in het voordeel voor de Horst. Hier reageerde de Peelkorf op met een strafworp waardoor het 2-1 kwam te staan. De Horst pakte het initiatief en kon dit in doelpunten opzetten zodat er een 4-2 op het scorebord kwam te staan. De Peelkorf bleef meescoren maar veel doelpunten werden er in de eerste helft niet meer gemaakt, 5-2 ruststand. Na de rust ging De Horst weer met volle moed de 2e helft in. Al gauw scoorde de Horst tot een stand van 7-4. Er waren mooie kansen en schoten van de Horst maar deze wilden niet vallen.. De Peelkorf wist de schoten af te maken waardoor de stand 8-7 werd. Het was tot de laatste minuut een spannende wedstrijd waarbij er door beide ploegen gestreden werd. Met nog een paar minuten op de klok scoorde Janne Kersten met een prachtig afstandsschot en daarmee was de Horst vrijwel verzekerd van de 2 punten. Helaas scoorde ook de Peelkorf nog 1 doelpunt. De wedstrijd was tot zijn einde gekomen met een winst voor de Horst van 9-8. Coach Meike Jonkers had graag een publiekswissel gegeven aan Janet Verbeet die het team voor 5 maanden gaat verlaten voor haar stage in het buitenland. Maar door het spannende slot in de wedstrijd, deed hij dat niet. We wensen haar allemaal heel veel succes met haar stage!  Doelpunten: Ester Wijers 3x, Rianne Saedt 2x, Janet Verbeet 1x, Lotte van Heumen 1x, Karin van de Poll 1x, Janne Kersten 1x

27 januari 2019;
De Horst 2 speelde op 27 januari uit tegen Rosolo. In de eerste minuten wist Rosolo snel te scoren. Maar liefst 3 keer. Onze aanvallen waar goed, maar helaas bleef een doelpunt uit. Lotte Loeffen scoorde het eerste doelpunt. De stand was 3-1. Rosolo scoorde vervolgens twee keer van afstand (5-1). Snel daarop makte Karin twee korte kansen. In de laatste minuten van de eerste helft kreeg Rosolo een strafworp. Met de rust was de stand 6-3. Na de rust kwamen we snel terug, 6-5. Door een doelpunt van Imke en Karin. Rosolo maakt weer een paar doelpunten van afstand en al snel was het 9-5. Lotte van Heumen en Mijke scoorden de 9-6 en 9-7. Daarna scoorde Rosolo weer 3 keer. En daarmee werd het 12-7, een vertekend beeld van de wedstrijd. Er had meer ingezeten.  

20 januari 2019;
De wedstrijd van senioren 2 op zondag 20 januari, beloofde een spannende pot te worden. De Horst 2 speelde namelijk tegen de koploper Oranje Wit 2. In het begin van de wedstrijd wist Oranje Wit al gelijk een stand van 0-3 op het scorebord neer te zetten. Janet en Ester wisten een strafworp en vrije worp te benutten, 2-3. Beide teams wisten te scoren, maar Oranje Wit wist elke keer de voorsprong te behouden. In de tweede helft stond het 7-9. Het laatste kwartier wisten De Horst en Oranje Wit er alles uit te halen. Met een doorloopbal van Isa wist De Horst een stand van 8-9 neer te zetten. Uiteindelijk wist De Horst in de laatste 5 minuten de stand naar 10-10 te brengen. Maar helaas reageerde Oranje Wit hierop door nog twee maal te scoren. Wat resulteerde in een eindstand van 10-12. Helaas wist senioren 2 geen punten te pakken tijdens deze spannende wedstrijd.  

13 januari 2019;
Deze eerste wedstrijdzondag van 2019 speelde De Horst 2 13 januari in Hapert tegen VVO/Klimroos 2. Gedurende de hele wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd. De thuispartij opende de wedstrijd met een afstandsschot, maar hier had Isa meteen reactie op. VVO/Klimroos 2 wist een gat van twee doelpunten te maken, dat de stand op 3-1 achter bracht. Lotte van Heumen wist dit met een afstandsschot en met een strafworp de stand weer gelijk te maken, 3-3.Afwisselend scoorden VVO/Klimroos en De Horst. Janet Verbeet, Isa Verriet en Esther Wijers brachten de ruststand op 7-6 in het voordeel van VVO/Klimroos.In de rust kregen de dames van Saskia de nodige tips.Ook de tweede helft opende VVO/Klimroos met een afstandsschot. Hier reageerden Janet Verbeet en Karin van de Poll op met een omdraaibal en een vrijeworp. Opnieuw stond de stand gelijk, 8-8. Met nog twee tegendoelpunten en een afstandsschot van Janet Verbeet en een schot van Rianne Saedt vanuit de vrije worp, eindigde deze spannende wedstrijd in 10-10. Volgende week speelt De Horst 2 tegen Oranje-Wit in Heuvelland om 10:00u. We hopen jullie daar te zien! 

16 december 2018;
Vandaag, zondag 16 december stond de laatste wedstrijd van het jaar op de planning. Deze was uit tegen Melderslo. Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd en scoorde wij het openingsschot. Al snel na ons scoorde ook Melderslo en ging het voor de rust erg gelijk op. Uiteindelijk stond het 10-6 in de laatste minuut voor rust en scoorde De Horst in de laatste paar seconden 10-8 en gingen we met deze uitslag de rust in.Na de rust liep Melderslo al snel uit maar bleef de Horst door gaan om toch punten te maken. Vlak voor het einde stond het 17-11 en scoorde Lotte Loeffen nog net voor het eindsignaal 2 afstandsschoten. Uiteindelijk werd de einduitslag 17-13 voor Melderslo.Ook willen we Vivian Leenders en Elke Janssen heel erg bedanken. Allebei hebben ze erg goed meegedraaid!

2 december 2018;
De Horst 2 speelde op 2 december haar eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen tegen Korfrakkers 3 uit Erp. Een tegenstander die bekend is vanuit het veldseizoen, waarbij de laatste keer werd verloren. De Horst startte met focus aan de wedstrijd. Er werden goede kansen gecreëerd. Gelukkig wisten we de 0-2 achterstand te herstellen en gingen we de rust in met een stand van 6-3. Na de rust bleven we de kansen benutten en het spel uitspelen. Uiteindelijk werd er gewonnen met een stand van 13-7. Dit geeft vertrouwen in de wedstrijden die gaan volgen. Ook vandaag konden we weer rekenen op de dames van de A1, Lisa, Vivian en Janne, heel erg dank daarvoor!   

25 november 2018;
Zondag 25-11 stond de eerste wedstrijd van de binnencompetitie op het programma. Omdat we vorig jaar kampioen zijn geworden, spelen we dit jaar een klasse hoger wat meer uitdaging en pittige wedstrijden betekent. De eerste wedstrijd was tegen De Peelkorf, ook een team wat gepromoveerd is dus gelijk een belangrijke wedstrijd. Direct werden er goede aanvallen opgezet en verdedigend stond het weer sterk. Al snel werd het 0-1 door een strafworp van Lotte van Heumen. De voorsprong werd uitgebreid naar 1-4, waarna De Peelkorf een aantal kansen afmaakten en we met 4-4 gingen rusten. Besproken werd om door te gaan zoals we bezig waren, alleen de kansen moesten beter worden afgemaakt. Het begon meteen goed door een mooi afstandsschot van Ester. Over en weer waren er goede acties waardoor we niet verder dan 2 doelpunten verschil voor kwamen te staan en De Peelkorf zelfs weer op gelijke hoogte kwam. Door een schot van afstand van Kaylee werd het 8-9. Hierna werd de wedstrijd goed uitgespeeld en wist Isa zelfs nog de 8-10 erin te schieten door een omdraaibal. De eerste wedstrijd werd dus winnend afgesloten!   

28 oktober 2018;
Op zondag 28 oktober stond laatste wedstrijd van eerste deel buiten op het programma. VVO/Klimroos 2 tegen De Horst 2. We gingen er met volle moed tegen aan om de punten mee naar huis te nemen. Kaylee opende de wedstrijd met een korte kans. Daarop volgende nog 3 korte kansen in het voordeel van de Horst (gemaakt door Mijke, Janet en Isa) We gingen de rust in met een voorsprong van 0-4. Na rust duurde het even voordat er een doelpunt viel. We bleven goed combineren waardoor er weer mooie kansen werden gecreëerd. VVO/Klimroos scoorde het eerste doelpunt naar rust doormiddel van een afstandsschot 1-4. Wij volgde hierop weer met 2 korte kansen van Karin en Tessa waardoor de stand op 1-6 kwam. Na nog een afstandsschot van VVO/Klimroos en twee doelpunten van ons stond er 2-8 op het scorebord. VVO/Klimroos wist in de laatste minuten nog een afstandsschot te maken. De uiteindelijke stand is 3-8 geworden. We hebben er hard voor gewerkt om weer twee punten binnen te halen. Op naar het binnen seizoen. We hebben er zin in! Komen jullie ons binnen ook weer aanmoedigen?

21 oktober 2018;
Vandaag, 21 oktober, speelde de Horst 2 thuis tegen Korfrakkers 3. Na onze eerste gewonnen wedstrijd van vorige week waren we allen erg gemotiveerd. De eerste helft ging van start met een doelpunt van de Korfrakkers waarna er al snel vanuit een afstandsschot gescoord werd door Ester. Vervolgens wisten de Korfrakkers hun tweede doelpunt te maken vanuit een doorloopbal en het derde doelpunt door een strafworp die zij kregen. De stand was op dit moment 1-3. Ondanks de 3 tegendoelpunten wisten we zelf ook meerdere kansen te creëren. Laura en Janet scoorde het tweede en derde doelpunt vanuit mooie afstandsschoten. Helaas lukten het vaak niet om de kansen die we kregen af te maken en gingen we met 3-5 achterstand de rust in. Na de rust gingen we weer met goede moed het veld op. We beloonden onszelf door de eerste 3 doelpunten in de tweede helft te pakken. We waren goed teruggekomen en wisten zelfs op een voorsprong van 6-5 te komen. Jammer genoeg was dit niet voor lange duur. De Korfrakkers wisten mee te scoren en zorgde ervoor dat ook zij 3 doelpunten achter elkaar wisten te maken.   Met een stand van 6-8 in de laatste tien minuten was het erg spannend. Lotte Loeffen wist nog een mooie kans te pakken wat er voor zorgde dat we gemotiveerd en met felheid bleven spelen. Jammer genoeg scoorde de Korfrakkers het laatste doelpunt van de wedstrijd. Uiteindelijk gingen we van het veld af met een eindstand van 7-9.  

14 oktober 2018;
Afgelopen zondag 14 oktober 2018 stond de wedstrijd tegen Oxalis 2 op de planning. Vooraf wisten we dat het een spannende pot ging worden. Als snel scoorde Isa het eerste doelpunt. Oxalis kreeg vervolgens een strafworp, deze werd gemist. Vervolgens scoorde Janne en Karin, de stand werd 1-3, net voor rust maakte Isa de 1-4. Na de rust gingen we weer met goede moed het veld op, Laura scoorde snel de 1-5. Daarop kwam Oxalis terug en scoorde twee doelpunten; de stand werd 3-5. Oxalis kreeg weer een strafworp, ook deze was mis. Oxalis pakte door en we kwamen op gelijke stand (5-5). In de laatste spannende minuten scoorde Janet en Lisa, waardoor we de wedstrijd wonnen met 5-7! We waren erg blij, eindelijk hebben we de eerste punten binnen! Saskia, Demi, Ida, Vivian, Janne en Lisa bedankt voor het mee doen en het coachen.  

7 oktober 2018;
Vandaag op een zonnige 7 oktober stond de wedstrijd tegen Stormvogels 2 op het programma. Stormvogels begon de wedstrijd fel, en wist al vrij vlot 4 doelpunten te maken. Daarop wist Isa Verriet antwoord te geven door een stafworp juist te benutten en een korte kans te scoren. Voor rust wist Stormvogels nog een keer te scoren met een afstandsschot. Na de rust wist De Horst kansen te creëren, maar ze helaas niet af te maken. Stormvogels wist wel het gat te vinden van de korf. De eindstand werd uiteindelijk 2-11.  

30 september 2018;
Op deze zonnige zondagmiddag 30 september speelde De Horst 2 in het Brabantse Deurne tegen ODC 2. De dames van de thuisploeg brachten met twee korte kansen de beginstand in verandering, 2-0. Dit wisten zij door te zetten met nog drie doelpunten, 5-0. De Horst liet zich niet kennen en benutte de vrije worp door de vrije dames uit te spelen. Lotte van Heumen was degene die het gat van de korf vond door een kort kansje achter de paal. Voor de rust wist ODC nog één keer te scoren. Deze keer was het aan Tessa Theunissen om de peptalk in de rust goed te verzorgen. Vol motivatie begonnen de dames van De Horst de tweede helft, maar helaas mocht dit niet baten. Waar de kansen van De Horst niet in doelpunten eindigden, deden de kansen van ODC dat wel. Het resulteerde voor De Horst in een verlies van 12-1.  

23 september 2018;
Op deze regenachtige zondag 23 september stond de wedstrijd De Horst 2 tegen Dakos 2 op het programma. Tijdens de warming-up kwam de regen al met bakken uit de lucht, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een wedstrijd waarin beide ploegen moeite hadden met de weersomstandigheden, maar waar de Horst toch goed mee omging. Dakos was diegene die als eerste de korf wist te vinden. De Horst wist goede, lange aanvallen te creëren en via Tessa Theunissen werd het 1-1. Dakos wist door een aantal afstandsschoten de voorsprong uit te breiden naar 1-3. De Horst bleef geconcentreerd spelen en bleef kansen creëren. Via Tessa Theunissen en Kaylee Lamers werd het 3-3. Vlak voor rust wist Dakos nog 2 keer de korf vinden waardoor we gingen rusten met een 3-5 achterstand. Na een peptalk in de rust gingen we met goede moed de tweede helft in. Ondanks vele goede kansen, beloonden we onszelf niet met een doelpunt. In de tweede helft werd er verder van beide kanten weinig gescoord. Janne Kersten maakte voor de Horst de aansluitingstreffer 4-5 en de Horst was vastberaden het gat te dichten. Maar De Horst wist niet dichterbij te komen en Dakos besliste de eindstand op 4-7.   

16 september 2018;
Deze zondag, 16 september moest senioren 2 de wedstrijd spelen tegen Be Quick uit Nuland. Vooraf was al bekend het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden en dat bleek ook. Al snel scoorde Be Quick verschillende doelpunten waardoor het 4-0 stond. Net voor de rust scoorde Lotte van Heumen de 4-1, waarna het ook 5-1 werd en zo gingen we de rust in. Na de rust bleef de score van De Horst op 1 punt staan en kreeg Be Quick de kans om hun doelsaldo steeds verder uit te breiden. Wel waren er verschillende kansen voor De Horst, maar werden deze kansen niet afgemaakt. Uiteindelijk is het 12-2 geëindigd en bleven de punten in Nuland. Ook hadden we twee A-spelers bij die beide goed meegedraaid hebben, dankjewel Vivian Leenders en Janne Kersten!

9
september 2018;
9 september, de start van het nieuwe seizoen! Na een aantal weken van goede voorbereiding en oefenwedstrijden ontvingen wij thuis VVO/ Klimroos 2.Met wat vernieuwing in de vakken werd er gestart aan de wedstrijd. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, en na 25 minuten spelen stond er slechts 0-1 op het scorebord. De verdediging stond erg goed, aanvallend hadden wij meer moeite. Het bleek moeilijk om elkaar op het juiste moment te vinden. Er werden voldoende kansen gecreëerd, echter lukte het niet om onszelf met doelpunten te belonen. In de laatste 10 minuten lukte het nog een aantal doelpunten te maken, dit was helaas niet voldoende om de wedstrijd te winnen. Met een eindstand van 3-6 werd er na 60 minuten korfbal afgefloten. De doelpunten werden gemaakt door Laura de Schouwer, Lisa Loeffen en Janet Verbeet.

15 april 2018;
Na de gewonnen wedstrijd van vorige week tegen VVO, stond vandaag, 15 april de wedstrijd tegen Be Quick op het programma. De vorige wedstrijd werd met 1 doelpunt verschil verloren, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De eerste helft ging gelijk op. Aanvallend was het zoeken naar de juiste kansen en verdedigend moesten we er bovenop. Door de aanvallen goed uit te spelen vielen de doelpunten op het juiste moment. Met een stand van 4-4 gingen we de rust in. Het begin van de tweede helft gaf eenzelfde beeld. Helaas lukte het ons vervolgens niet meer om de kansen af te maken en werd het lastiger om goede aanvallen op te zetten. Verdedigend bleven we ervoor knokken, maar helaas hebben we toch verloren met 8-6.  

18 februari 2018;
Vandaag 18-2-2018 speelde De Horst 2 tegen Oxalis 2. We wisten al dat het een moeilijke pot zou worden we waren vol overtuiging en gingen er helemaal voor. Al in de eerste minuut werd er een strafworp door Oxalis veroorzaakt en maakte Lotte Loeffen de 1-0. Het was erg fijn om zo de wedstrijd te beginnen maar dit was helaas niet voor lang. Al snel scoorde Oxalis de 1-1 en bleven dit ook vast houden. Telkens als wij scoorden, scoorden zij met ons mee. We gingen de rust in met een doelpunt voorsprong, namelijk 9-8. In de rust waren we over het algemeen tevreden over hoe de wedstrijd verliep. De felheid die we in de eerste helft hadden moesten we blijven vasthouden. Dit hebben we in de tweede helft zeker ook gedaan. We werkten voor elkaar en deden er alles aan om de bal bij ons te houden. Maar net als in de eerste helft was Oxalis ook erg sterk en waren zij ook erg fel. De eerste twee doelpunten in de tweede helft werden ook door Oxalis gemaakt, waardoor zij op een voorsprong kwamen. Bij ons duurde het daarentegen erg lang voordat het eerste doelpunt weer gemaakt was. Toch lukte het ons om tot de 10-10 te komen. Maar dit liet Oxalis niet gebeuren en scoorde de 10-11. Het waren nog maar enkele minuten tot het einde van de wedstrijd. Om nog een gelijk spel te maken of te kunnen winnen pakten we alle kansen die we hadden. Hierdoor wist Mijke nog een mooi afstand schot te maken. We gingen de laatste minuut in met een gelijkspel: 11-11. De bal was op dat moment voor Oxalis en zij wisten nog in de laatste minuut vanuit een mooie kans het laatste doelpunt te maken. Al met al een hele spannende wedstrijd waarbij er vanuit beide partijen hard werd gewerkt. Helaas was het ons niet het kampioenschap te pakken…. maar volgende week onze tweede kans om alsnog kampioen te worden.  

4 februari 2018;
Afgelopen zondag, 4 februari, was de wedstrijd tegen Altior. Er stond een spannende wedstrijd op de planning, beide ploegen komen in aanmerking voor het kampioenschap. De vorige wedstrijd tegen Altior wonnen we met 8-13. Dit keer wisten we dat het moeilijker voor ons ging worden om te winnen. Vanaf het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. In de rust was de stand 5-4 in ons voordeel. In de tweede helft duurde het lang voordat er gescoord werd. Daarna werd er drie keer door ons gescoord. Daarmee werd de eindstand 8-4.  

14 januari 2018;
Vandaag stond de wedstrijd tegen Klimop op de planning. Helaas hebben we hier onze eerste wedstrijd van het binnen seizoen nipt van verloren. Nu hebben we dit anders aangepakt en zijn we er vanaf de eerste minuut vol voor gegaan. Binnen enkele minuten stond er al een voorsprong van 6-0 op het scorebord. Dit hebben we in de eerste helft netjes uitgebouwd naar een ruststand van 11-1. De tweede helft gaf Klimop iets meer druk en stokte onze aanval daardoor. Het duurde even voor dat wij onze voorsprong konden uitbreiden. Klimop kreeg ook wat kansen, maar dit waren er niet genoeg om ons in te halen. De uiteindelijke uitslag was 17-5.  

10 december 2017;
Afgelopen zondag 10 december gingen wij op bezoek bij Odio 2 in Millingen.
Verlies tegen Odio vorig jaar zorgde helaas voor het uitblijven van het kampioenschap, daarom een extra motivatie om de winst te pakken!We gingen gefocust en fel van start. Mooi uitgespeelde kansen en het tempo proberen hoog te houden zorgde voor een 2-6 ruststand. Waar het de vorige keer mis ging in het niet afronden van kansen, ging dat deze keer veel beter en effectiever. Met name van afstand wisten wij onze kansen te benutten en de voorsprong uit te breiden.Met een 11-4 eindstand in ons voordeel werd er na 60 minuten spelen dan ook afgefloten! Voor en met elkaar werken werd beloond en dat geeft vertrouwen! Met een mooie eerste plaats is het binnenkort tijd voor de kerstvakantie. Op 7 januari staat de wedstrijd bij Oxalis 2 op het programma, waar we er alles aan zullen doen om de eerste plaats te behouden. Wij bedanken Sophie, Saskia en Janne voor het meegaan en -spelen!Wij wensen iedereen via deze weg:Hele fijne, gezellige feestdagen & een gezond, liefdevol en sportief 2018!   

3 december 2017;
Vandaag 3 December stond de wedstrijd tegen Altior op het programma.
We wisten dat het een spannende pot zou worden, tegen de koploper van de poule.We waren gebrand op de overwinning en de punten mee naar Groesbeek te nemen.Vanaf de eerste minuut besloten we vol gas de wedstrijd in te gaan.Het eerste doelpunt was voor de thuisploeg maar de Horst wist de stand al snel gelijk te trekken.Tot aan de 3-3 bleven beide teams aan elkaar gewaagd.De Horst ging zorgvuldige en effectieve aanvallen opzetten waardoor er een gat van 2 doelpunten ontstond.Beiden teams bleven tegen elkaar op gaan en gingen we de rust in met een stand van 5-6 in het voordeel van de Horst.Na een peptalk in de rust was de Horst vastberaden de voorsprong vast te houden en uit te breiden.De Horst bleef kansen creëren en stond verdedigd sterk.De voorsprong werd uitgebreid naar 3 doelpunten en stond er 6-9 op het scorebord. De horst hield de koppen erbij en speelde de wedstrijd rustig uit.De eindstand is 8-13 in het voordeel van de Horst. 

26 november 2017;
Vandaag 26 november, was de wedstrijd tegen BMC. Hier hadden we al een tijdje niet meer tegen gespeeld dus we wisten niet goed wat we van ze konden verwachten. Hierom werd er afgesproken om er verdedigend bovenop te gaan en aanvallend de juiste kansen te kiezen. Er werden lange aanvallen opgezet, alleen werden de kansen in het begin niet goed afgemaakt. Hierdoor kreeg de verdediging het lastig. Het eerste doelpunt was voor de Horst, maar langzaamaan kreeg BMC een kleine voorsprong. Met een stand van 3-5 en nog een paar seconden op de klok, mocht de aanval de bal nog een keer uitnemen. Door een mooi afstandsschot van Janet viel de aansluitingstreffer binnen en gingen we rusten. De tweede helft gingen we feller van start waardoor we de achterstand van 4-5 om konden buigen in een voorsprong van 6-5. Vervolgens werd en steeds om en om gescoord. Met nog een paar minuten op de klok stonden we 9-8 voor. Door goed verdedigend werk en aanvallen waar alleen de echt goede kansen werden genomen, hebben we de wedstrijd rustig uitgespeeld en gewonnen!  

19 november 2017;
Op zondag 19 november speelt De Horst 2 thuis tegen Korfrakkers. Na de tegenslag van vorige week gingen we er met frisse moed tegenaan. Korfrakkers was degene de als eerste wist te scoren. De Horst reageerde hier snel op en scoorde 5 keer achter elkaar. Er werden mooie kansen uit gespeeld en het baltempo lag hoog. De ruststand was 6-2. De Horst was vastberaden en was niet van plan hun voorsprong weg te geven. Na rust ging de Horst door met waar ze de eerste helft mee begonnen waren. Combineren waardoor er veel kansen en ook doelpunten ontstonden. Korfrakkers wist in de gehele wedstrijd in totaal 5 keer te scoren. De uiteindelijke eindstand 15-5. We kunnen trots op ons zelf zijn! We hebben met elkaar en voor elkaar gewerkt voor deze mooie einduitslag. Isa Verriet speelde vanaf deze wedstrijd in De Horst 2. Je bent van harte welkom in ons team!! 

12 november 2017;
Op zondag 12 november speelde de Horst 2 hun eerste wedstrijd binnen uit tegen Klimop 2. In de eerste 10 minuten kwamen we op een achterstand van 4-0 te staan. De verdediging ging er niet vol op waardoor er voor Klimop ruimte kwam om te schieten. Vervolgens herpakte de Horst zich maar scoorden niet met Klimop mee. We gingen de rust in met 7-3 achterstand. Na de rust gingen we er volop tegenaan en creëerden we zelf mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk zijn we op 9-10 voorsprong gekomen. De laatste paar minuten hebben we het laten liggen en scoorden Klimop nog 2 doelpunten. De uiteindelijke uitslag was dus 11-10.

15 oktober 2017;
Op zondag 15 oktober 2017 speelde de Horst 2 een uitwedstrijd tegen ODC 2. Van tevoren wisten we dat het een moeilijke wedstrijd ging worden, ODC had al veel wedstrijden gewonnen tijdens deze competitie. In de eerste minuten ging het gelijk op, we wisten zelfs op voorsprong te komen. Daarop volgde veel kansen voor ODC, uiteindelijk gingen we de rust in met een 7-3 achterstand. In de tweede helft hebben we de knop omgezet en zijn we feller gaan spelen. Al snel was de stand in de tweede helft 9-5. Daarna wist ODC de stand verder uit te breiden naar 12-5. Wij maakten nog een aantal mooie kansen, uiteindelijk hebben we de wedstrijd verloren met een stand van 15-8.

1 oktober 2017;
Zondag 1 oktober 2017, De Horst 2 speelt een thuiswedstrijd tegen SCMH 2. De wedstrijd begon gelijk vanaf de eerste minuut erg fanatiek en het ging gelijk op. Na een paar minuten stond De Horst op een voorsprong van 2-0, waarna SCMH terug kwam en werd het 2-2. Telkens wanneer de thuisploeg scoorde, deed SCMH dat ook. Toch kwam De Horst op een voorsprong en door een strafworp in de laatste minuut voor rust, werd het 6-3. De gehele tweede helft heeft de thuisploeg voorgestaan, maar bleven de meiden van SCMH vechten om nog wat punten te kunnen maken. Ons laatste doelpunt werd in de laatste minuten voor het eindsignaal gescoord door onze nieuwste aanwinst van het team, Lotte van Heumen. Hiermee werd de eindstand 11-6 en bleven de punten in Groesbeek. 

24 september 2017;
Zondag 24-9 speelde senioren 2 tegen Flamingo's 2 uit in Mariahout. We wisten van te voren dat het een lastige pot zou gaan worden. 
De eerste helft ging het gelijk op. Veel afstandsschoten werden gemist vanuit beide ploegen en er was veel onnodig balverlies. Toch wisten we 4 punten uit korte kansen en 1 afstandsschot te scoren. De tussenstand in de rust was 4-5 in ons voordeel. Na rust scoorden zij het eerste doelpunt en deze stand bleef een tijdje staan, maar na opnieuw een doelpunt voor ons wisten we de voorsprong vast te houden. Uiteindelijk na een spannende pot hebben we gewonnen met 7-8 en nemen wij de punten mee naar Groesbeek. Janne, Vivian en Saskia bedankt voor het meegaan.

17 september 2017;
De Horst 2 speelde zondag de 17e  september tegen Be Quick 3. De dames uit Nuland hebben inmiddels  2 wedstrijden gespeeld , waarvan één gewonnen en één verloren. De Horst heeft er pas één wedstrijd opzitten en die werd helaas met één doelpuntje verschil verloren. Er was deze zondag dus alles aan gelegen om dit keer minimaal gelijk, maar liever winnend af te sluiten. Door beide ploegen werd met volle overgave en inzet gestart. Het balcontact ging snel en beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte. De Horst  maakte de openingstreffer, een strafworp gescoord door Janet. Be Quick gaf hier antwoord op, legde de gelijkmaker er in maakte vervolgens ook de 1-2-en de 1-3. De combinaties werden gezocht en met een mooi afstandsschot van Jana werd er gelukkig niet verder uitgelopen. Toch was dit maar van korte duur. Middels 2 afstandsschoten ging Be Quick voortvarend verder. Er werd wat tactisch gewisseld door trainer Jonkers en hier had de Horst een periode van overwicht. Middels doelpunten van Ester, Lotte, Jana, Karin en Laura werd de achterstand omgebogen in een 7-5 voorsprong en ging men vol goede moed de rust in . Daar waar de stand verder uitgebouwd had kunnen worden, verliep het helaas wat anders. Be Quick pakte het stokje van De Horst over en liet zien dat ze niet voor niks naar Groesbeek waren gekomen en dat ze graag de punten mee naar huis wilden nemen. Ze kwamen terug in de wedstrijd en ook zij scoorden 5 keer achter elkaar voordat de Horst weer een antwoord klaar had. Janet maakte de 8-10 en er was niet veel tijd meer. Er werd wat risico genomen door de Horst en dat pakte gelukkig goed uit. Karin mocht de stand middels een strafworp naar 9-10 brengen, maar daarna was het over en uit. En zo kwamen de dames helaas wederom één doelpuntje te kort om één punt in Groesbeek te houden. 

10 september 2017;
De eerste wedstrijd van het seizoen vond voor senioren 2 plaats in Hapert, tegen VVO 2. De laatste wedstrijd van vorig seizoen werd daar helaas met slechts één doelpunt verschil verloren. Er werd vol vertrouwen met de wedstrijd gestart.
In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Er werden mooie combinaties uitgespeeld. Wij gingen dan ook met een 4-4 stand de rust in.
Na rust kwam VVO goed terug. Wij keken dan ook binnen tien minuten tegen een 8-4 achterstand aan. Waar bij VVO de afstandschoten goed werden benut, konden wij onze mooie acties niet goed afronden. We wisten nog terug te komen tot een score van 9-8 en er restte ons te weinig tijd om hier ten minste een gelijkspel uit te halen.
Wederom dus een nederlaag met slechts één doelpunt verschil.
Ontzettend balen, maar we hebben vertrouwen in de wedstrijden die komen gaan!
We kijken terug op een sportieve, fanatieke wedstrijd waarin we voor en met elkaar hebben gewerkt.
Dankjewel Vivian en Sophie voor het reserve willen zijn en jullie support!

21 mei 2017;
Op zondag 21 mei ontvingen wij Swift 3 uit Velden. De vorige wedstrijd tegen Swift werd door ons verloren, maar stond in onze herinnering als een leuke, fanatieke wedstrijd tegen een goede tegenstander.  Zoals verwacht ging het ook vandaag erg gelijk op. Zowel de Horst als Swift creëerden mooie kansen. We gingen de rust dan ook in met een gelijkspel: 6-6. Na de rust het doel om net zo'n goede tweede helft te spelen, ondanks de warmte die de zon vandaag met zich meebracht. Het bleef spannend, een stand van 10-9 met nog een minuut te gaan, gelukkig maakte het laatste schot van Jana het verschil, winst voor ons vandaag met 11-9! Een leuke, fanatieke wedstrijd, met onze felicitaties voor Swift 3, die vorige week de competitie al hebben beslist met een welverdiend kampioenschap! De laatste thuiswedstrijd voor ons dit seizoen, met een mooi afscheid voor Saskia, die na een aantal leuke jaren ons team gaat verlaten! Supporters, dank voor jullie komst!

14 mei 2017;
Vandaag zondag 14 mei, op een zonnige Moederdag moest senioren 2 om half 11 vertrekken naar Heeswijk-Dinther. Vandaag staat Altior 3 op het programma. Helaas kwamen wij met 1-0 achter maar wij hadden hier gelijk antwoord op en door middel van een prachtige vrije worp maakte wij 1-1 en vervolgens de 1-2. Altior kwam weer gelijk 2-2 maar vanaf deze stand lieten wij zien dat wij samen 1 team zijn en dus bouwde wij de stand uit tot 2-6. Met deze stand gingen wij de rust in. Na de rust moesten wij zo doorgaan en niet afzwakken. Helaas was het wel Altior altijd die als eerste  scoorde in de 2e helft en de stand op 3-6 zette. Hierna scoorden wij 2x de 3-7 en de 3-8. Altior wist nog 1x te score 4-8 maar wij sloten af met weer een mooie vrije worp  4-9. Dit was ook de einduitslag. Lotte van Heumen super bedankt dat je mee ging. Toppie. Volgende week spelen wij helaas onze laatste thuiswedstrijd. Wij spelen om 11 uur tegen Swift 3. Dit is tevens de laatste thuiswedstrijd van Saskia. Ze zal deze wedstrijd afscheid nemen want ze gaat volgend seizoen een stapje lager spelen op woensdag. 

7 mei 2017;
Op zondag 7 mei 2017, speelde De Horst 2 een thuiswedstrijd tegen Stormvogels 2. De wedstrijd begon en Stormvogels scoorde gelijk, waarna De Horst ook scoorde. Heel even ging het gelijk op, waarna de Stormvogels toch uitliepen met een groot aantal punten verschil. Het werd 1-4 en uiteindelijk stond het in de rust 3-6 voor de Stormvogels. Na de rust kwam De Horst aardig terug en stond het 7-7. Hierna scoorde Lotte Loeffen, maakte de 8-7 en op het laatste moment scoorde de Stormvogels uit een strafworp. Tot de laatste minuut was het erg spannend. De eindstand is  8-8 geworden en heeft De Horst toch nog één puntje verdiend.

17 april 2017;
Tweede Paasdag, 17 april was Senioren 2 al vroeg uit de veren (08:20 vertrek!) om richting Mariahout te gaan voor een wedstrijd tegen Flamingo’s (M) 2. De wedstrijd thuis verloren we pijnlijk met 7-8, dus we waren gebrand vandaag wél twee punten mee te nemen.
De wedstrijd begon moeizaam en we kwamen al vrij snel 2-0 achter te staan. Er waren mooie kansen en we kregen strafworpen, maar de ballen wilden er niet in. Uiteindelijk lukte het ons drie keer te scoren in de eerste helft en rustten we met een 4-3 achterstand. Aan het begin van de tweede helft kwamen we 6-3 achter te staan, maar wisten we ons te herpakken tot 6-5. Daarna bleef Flamingo’s scoren, en wij helaas nog maar 1 keer. Dit leidde tot een verlies van 11-6.. Jammer! 
Voor Imke was het haar laatste wedstrijd, omdat ze voor stage naar de Filipijnen gaat. We gaven haar tijdens een publiekswissel een leuk cadeautje en wensen haar héél erg veel plezier en succes! 
Verder grote dank aan Lotte, Vivian, Lisa én coach Meine die ondanks het vroege tijdstip op Tweede Paasdag met ons mee konden en wilden! Heel fijn!!

9 april 2017;
Zondag 9 april speelde De Horst 2 tegen Peelkorf 2. We wisten van te voren dat dit een lastige pot zou gaan worden. Vorige wedstrijd wonnen we moeizaam met 7-5 en deze keer wilden we de punten ook graag mee naar Groesbeek nemen. De wedstrijd begon fel door beide ploegen. Door middel van goed samenspel en het uitspelen van de verdedigingstechniek van Peelkorf wisten we met een voorsprong van 7-2 de rust in te gaan. Rianne viel helaas geblesseerd uit.  Daarvoor in de plek kwam Demi Binnenhei van senioren 3, die direct een mooie korte kans heeft ingelegd. Na de rust konden we moeilijk ons spel spelen door het voorverdedigen van Peelkorf. Ook Laura en Imke vielen geblesseerd uit. Hiervoor kwamen Lotte v. Heumen (A1) en Vivian Leenders (A1) in het veld. Peelkorf begon nu ook de korf te vinden en kwamen nog terug tot 8-7, maar wij wisten ons staande te houden in de laatste minuten en konden met de punten op zak terug naar Groesbeek.

2 april 2017;
De horst 2 speelde deze week , op 2 april de eerste buitenwedstrijd van het tweede deel van het buitenseizoen tegen SCMH 2. De horst begon fel aan de wedstrijd. Al snel stond het 4-0 voor de horst. Mede dankzij een korte kans van Jana van Empel en een strafworp van Lotte Loeffen. Einde eerste helft wist SCMH twee maal te scoren van afstand. De ruststand werd uiteindelijk 5-2 in het voordeel van de horst. De zonnige tweede helft ging gelijk volop van start met een score van 6-3. De horst kreeg meer moeite om een mooi spel neer te blijven zetten, maar bleef wel scoren. Saskia van Beek met een mooi uitgespeelde korte kans. Het laatste goal werd gemaakt door Rianne Saedt met een krachtig afstandsschot. De eindstand werd 10-3, een prachtige overwinning.

12 februari 2017;
Afgelopen zondag 12 februari speelde de Horst 2 haar laatste wedstrijd in de zaalcompetitie. Tegenstander was Be Quick 4 uit Nuland.
De uitwedstrijd afgelopen december werd met ruime cijfers gewonnen maar dat is uiteraard geen garantie voor een volgende partij. De Horst begon geconcentreerd aan de wedstrijd wat al gauw resulteerde in een paar mooie doelpunten. De Horst bleef de korf vinden en ging met een 6-0 voorsprong de rust in. Ook in de tweede helft veranderde er niet veel. De Horst bleef scoren, Be Quick gaf niet op maar werd niet beloond naar werken. De dames uit Groesbeek wisten de kansen beter af te werken. Eindstand op het scorebord 11-2.
Op de standenlijst staat de Horst 2 nu op de bovenste plek maar ze zijn afhankelijk van wat Klimroos in de laatste twee wedstrijden gaat doen. Word één van de twee wedstrijden verloren, dan is de kans groot dat de Horst 2 zich kampioen mag noemen van de reserve 1e klasse. Spannend dus!

5 februari 2017;
Vandaag 5 februari stond de wedstrijd tegen de Korfrakkers op het programma. Deze ploeg moesten we niet onderschatten en dus werd gezegd dat we met dezelfde overtuiging en vechtlust als vorige week de wedstrijd in moesten gaan. Verdedigend probeerden we wat meer druk te geven en aanvallend werden veel kansen gecreëerd. Helaas werd er in de eerste helft niet veel gescoord, dus gingen we slechts met een 5-1 voorsprong de rust in. In de tweede helft was het eerste doelpunt voor de Korfrakkers, maar hoe langer de wedstrijd duurde hoe beter wij in de wedstrijd kwamen. Veel goede schoten en mooie kansen werden afgemaakt waardoor we uiteindelijk met 16-3 de wedstrijd winnend af konden sluiten.

29 januari 2017;
sen 2 na winst
Op zondag 29 januari stond weer een spannende uitwedstrijd op het programma tegen Rooi. Voor de wedstrijd was er veel spanning, de vorige wedstrijd tegen Rooi wonnen we maar net in de laatste minuut met 11-10. In de eerste minuten van de wedstrijd werd er niet gescoord. Al snel vielen er twee doelpunten in ons voordeel. Vervolgens scoorde Rooi en was de stand 1-2. Daarna volgden wij met vele mooie kansen en uiteindelijk was het 1-6 in de rust. Na de rust scoorde Rooi en de Horst om en om en was de stand al snel 4-8 in ons voordeel. Daarna wisten wij meer te scoren en de stand verder uit te breiden naar 4-11. Vervolgens scoorde Rooi nog van afstand en daarmee eindigde de wedstrijd (5-11). Het was een leuke wedstrijd om te spelen met in het begin veel spanning.

22 januari 2017;
Zondag 22 januari speelde het tweede van de Horst tegen ODIO thuis in heuvelland. De wedstrijd moest gewonnen worden om op de bovenste plek te blijven staan. Maar dat liep helaas anders.
ODIO lukte het om als eerste te scoren doormiddel van een strafworp. Wij volgden hierop met de 1-1.
Na 30 minuten te hebben gespeeld was er een matige ruststand van 1-2 in het voordeel van ODIO. Na rust had de Horst moeite met scoren. Er waren dan ook veel kansen nodig voordat de 2-2 eindelijk viel. Wij kregen een strafworp en kwamen voor het eerst op voorsprong (3-2). ODIO wist bij te blijven en scoorde de 3-3. Het werd 4-3 voor de Horst maar ODIO wist hier weer antwoord op te geven en maakte er 4-4 van. In de laatste minuut wist ODIO de eindstand op 5-4 te zetten en wonnen hierdoor de wedstrijd.
Door de gehele wedstrijd had de Horst erg veel kansen, maar beloonde zich zelf vrijwel niet. En wist daarom ook maar 4x te scoren. We kunnen dan ook beter zeggen dat we eerder van ons zelf hebben verloren dan van ODIO. Dit waren duren punten die wij hebben laten liggen voor een eventueel kampioenschap.

15 januari 2017;
De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, 15 januari in Hapert, tegen Klimroos 3.
Voorafgaand erg veel spanning, het zou niet makkelijk worden. Klimroos, de koploper, waarbij het vorige duel eindigde in een gelijkspel. Wij, op een tweede plaats, met maar één doel.
Het eerste doelpunt was voor de Horst en kwam voort uit een strafworp. Klimroos had hier echter al snel antwoord op. 
Kansen aan beide kanten, waarbij Klimroos deze wat effectiever benutte. We gingen de rust in met een kleine voorsprong.
In de tweede helft bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Nog een strafworp en een aantal mooie acties zorgden ervoor dat we een voorsprong konden creëren van twee doelpunten, echter lukte het niet om deze voorsprong vast te houden.
In de laatste minuten van de wedstrijd wisten wij door een snelle actie nog te scoren, waardoor de gelijke stand veranderde in een 9-10 eindstand!
We zijn op de goede weg en hopen de eerste plaats die we nu hebben bemachtigd vast te kunnen houden!
In het speciaal willen wij Karin Hopmans enorm bedanken voor de coaching en begeleiding, dit heeft ons enorm geholpen!
Daarnaast dankjewel voor de supporters die ondanks de lange reis ons zijn komen steunen!

11 december 2016;
Na een goede overwinning vorige week tegen De Korfrakkers 4, waren we gebrand ook dit weekend weer 2 punten te pakken. Vandaag, zondag 11 december, stond Be Quick 4 in Nuland op het programma. Gedurende de eerste helft was het creëren van kansen lastig en dit leidde tot een ruststand van 1-3. Na de rust ontstond er slimmer spel en werd de voorsprong uitgebreid. De wedstrijd eindigde met een stand van 4-13! We hebben nu een soort van ‘winterstop’ en spelen pas zondag 15 januari onze volgende wedstrijd; uit tegen Klimroos 3. We wensen daarom iedereen nu alvast fijne feestdagen en een heel gelukkig nieuwjaar!

4 december 2016;
Zondag 4 december moesten wij de Horst 2 tegen de Korfrakkers 4 spelen in Erp.
Vol spanning vertrokken wij richting Erp. Iedereen was zenuwachtig voor de wedstrijd maar ook natuurlijk voor de Sint. Want zullen wij dit jaar iets krijgen van die goede man?
De wedstrijd verliep heel goed voor de Horst. Wij kwamen voor met 0-1 en 0-2. Dit moesten wij samen vasthouden. En ja hoor ook de 0-3, 0-4 en de 0-5 vielen erin. Hiermee gingen wij de rust in. Even alle hoofden bij elkaar en dan weer verder knallen. De 2e helft verliep ook weer goed. Er werden prachtige combinaties gemaakt. Verdedigend zat het super goed dicht. Toen wij met 0-10 voor stonden wisten de Korfrakkers hun eerste doelpunt te scoren. Uiteraard hebben wij weer het laatste doelpunt gemaakt en dat bracht de eindstand op 1-11 voor de Horst 2.

27 november 2016;
Vandaag, op 27 november was de wedstrijd van De Horst 2 tegen Rooi 2.
Vanaf de eerste minuut ging de wedstrijd gelijk op. Telkens was er slechts 1 punt verschil. Allebei de teams hadden veel kansen met mooie afstand schoten. Na de rust kwam De Horst op een voorsprong van 6-4 door een afstand schot van Rianne Seadt. Dat was heel mooi, maar Rooi kwam terug en het werd 6-5 en 6-6. Uiteindelijk in de laatste minuten stond het 10-9 voor Rooi.
De klok stond stil op de laatste minuut en toen werd de 10-10 gescoord en vlak daarna kwam Ester Wijers met het winnende doelpunt 11-10!
Hierna werd de wedstrijd afgefloten, door de scheids die erg duidelijk en constant heeft gefloten!
Deze wedstrijd was spannend tot op het laatste moment. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en vochten voor de winst. Ook voor het publiek was het een interessante wedstrijd om naar te kijken, met uiteindelijke uitslag dat de punten in Groesbeek bleven!

20 november 2016; 
Dit weekend mocht senioren 2 het opnemen tegen ODIO 2 in Millingen aan de Rijn. Het eerste doelpunt viel bij ODIO, maar De Horst liet zich hierdoor niet van het veld slaan en kwam goed tot scoren toe. De ruststand was dan ook 2-7 in het voordeel van De Horst. Na de rust kwam ODIO weer fel uit het kleedhok en maakte al snel de 4-7. De Horst kreeg moeite met het spel van ODIO, maar bleef wel scoren. ODIO liep in de tweede helft in op De Horst. Uiteindelijk heeft De Horst gewonnen met een eindstand van 8-11, met een paar spannende laatste minuten waarin De Horst de wedstrijd goed moest uitspelen, om ODIO geen balbezit te geven.

13 november 2016, binnencompetitie;
Vandaag 13 november speelden wij met Senioren 2 tegen Klimroos 3. Voor ons nog een onbekende tegenstander. Vanaf de eerste minuut ging het gelijk op. Vele kansen werden gemist van beide ploegen. Met 3-3 gingen we de rust in. De start na rust ging moeizaam. Het lukte ons niet om op 2 doelpunten voorsprong te komen. In de laatste 5 minuten werd het spel chaotisch en kwamen we zelfs achter te staan met 1 doelpunt verschil. Dit trokken we recht naar 6-6, maar meteen de eerste aanval van Klimroos leverde weer een doelpunt op. Gelukkig lukte het ons om in de laatste 3 seconden op een gelijke stand van 7-7 te komen. Dit was een terechte uitslag.

23 oktober 2016;
De laatste wedstrijd van de eerste helft van het buitenseizoen kregen we VVO 2 op bezoek. Van te voren was bekend dat het een pittige pot zou worden en we voor elke bal zouden moeten vechten. We begonnen met een 1-0 voorsprong maar dit was al snel voorbij. Waar wij even niet wisten te scoren deed de tegenstander dat wel en kwam het 1-3 te staan. Gelukkig wisten we weer terug te komen naar een stand van 3-3 en ging het erg gelijk op. Met een stand van 4-5 gingen we de rust in en de tweede helft werd geopend met nog een doelpunt van VVO. We wisten dat dit anders kon en dat we onze kansen af moesten gaan maken. Naarmate de wedstrijd vorderden werd het spel van de tegenstander steeds fysieker, en dit zorgde ervoor dat we nog meer gebrand waren om te winnen. We wisten onszelf dan ook goed te belonen en scoorden 5 doelpunten achter elkaar waardoor er 9-6 op het scorebord kwam te staan. Waar het gat eigenlijk nog groter had moeten worden kwam VVO 2 weer dichterbij met scoren. De 9-7 werd gemaakt en ook een 9-8 volgde waardoor het nog erg spannend werd. Gelukkig kwam er voor ons nog een 10e doelpunt bij en zijn de punten met een eindstand van 10-9 in Groesbeek gebleven.

16 oktober 2016;
Afgelopen zondag 16 oktober speelde de Horst 2 de uitwedstrijd tegen Swift 3. Op dit moment de koploper in deze klasse. Een ploeg die vrij trefzeker is gezien het hoge aantal doelpunten wat ze dit seizoen al hebben gemaakt. Dat het dus een pittige wedstrijd zou worden, wisten we. Maar we hadden er zin in om te kijken wat we tegen deze ploeg konden brengen.
Beide partijen begonnen sterk. Het ging, vooral in de eerste helft, erg mooi tegen elkaar op. De kansen werden door beide partijen mooi afgemaakt. Dit zorgde voor een ruststand van 8-7. In de tweede helft van de wedstrijd was het voor de Horst lastiger om het spel op te zetten en om de kansen af te maken als we die hadden gecreëerd . Swift daarentegen maakte de kansen wel af die ze gecreëerd hadden waardoor er al snel doelpunten werden gemaakt. Daar waar de Horst nog 2 doelpunten gescoord kreeg in de tweede helft, werd Swift steeds trefzekerder en scoorden zij er nog 7. De eindstand was dus 15-9. Al met al een leuke sportieve pot korfbal waarbij de uitslag enigszins geflatteerd is

9 oktober 2016;
De vijfde wedstrijd van het seizoen op 9 oktober was tegen Altior. Vorig jaar bleek dit een lastige tegenstander te zijn dus we waren erop gebrand om van begin af aan de wedstrijd naar onze hand te zetten.
De opdrachten werden aanvallend goed uitgevoerd, maar verdedigend wisten we niet goed om te gaan met het spel van Altior. Hierdoor ging het in het begin erg gelijk op, maar naar mate de wedstrijd vorderde kwamen we beter in ons spel en gingen we met een voorsprong van 7-4 rusten.
Na de rust werd het spel van Altior fysieker, maar door goed samenspel, mooi uitgespeelde kansen en sterk verdedigend werk kwam de overwinning niet in gevaar. De eindstand was dan ook 11-5 in het voordeel van de horst!

2 oktober 2016;
Op 2 oktober 2016 speelden wij tegen Stormvogels 2. Na afgelopen week gingen we weer met goede moed richting Luyksgestel. Dit was een lange rit. De eerste minuten van de eerste helft stonden we al snel 5-1 achter. Stormvogels kreeg 3 strafworpen, dit was het moment waarop bij ons de knop om ging en ons terug vochten. In de rust stond het 5-5. In de tweede helft waren we aan elkaar gewaagd, het ging gelijk op. Als snel was het 9-8 voor stormvogels en met nog een paar minuten op de klok was het heel spannend. We wilde graag een punt mee naar Groesbeek nemen. En dat is ons gelukt! In de laatste minuten kregen wij een strafworp en werd het 9-9! Wat hebben we goed samen gewerkt!

25 september 2016;
Zondag 25e september, speelden we onze tweede thuis wedstrijd tegen de Flamingo's. Vol goede moed gingen we samen met het team de wedstrijd in.
We kregen een strafworp tegen en kwamen op 0-1 achter! Wij waren daarna de ploeg die de stand op 3-1 zetten. Dit was eigenlijk het moment dat we moesten doorpakken, maar helaas kwam Flamingo's sterk terug en werd de ruststand 4-4.
Na rust was het Flamingo's die scoorde, en de stand werd 4-6. Wij scoorden ook nog mee maar het lukte ons niet om op gelijke stand te komen. Want wij liepen achter de feiten aan. In de laatste minuten was het nog even spannend, want wij scoorde de 7-8! De wedstrijd was te kort om er een gelijke stand en een puntje aan over te houden! De kansen waren er ook zeker aan onze kant, maar we hebben de wedstrijd zelf uit handen gegeven!
Volgende week op zondag 2 oktober moeten we uit tegen stormvogels. We zullen er dan weer met nieuwe moed tegenaan gaan, om proberen de punten mee naar Groesbeek te nemen!

18 september 2016;
Vandaag ontvingen wij de Peelkorf 2, waarvan er kortgeleden nog werd verloren tijdens een oefenwedstrijd.
Bij aanvang van de wedstrijd werd meteen duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren.
De peelkorf verdedigde goed, wat het creëeren van kansen soms erg moeilijk maakte.
Er ontstonden aan beide kanten mooie kansen, helaas wilde ze er bij de Horst niet in.
Dankzij goed verdedigingswerk en een goede inzet tot het eindsignaal werd het 7-5 in het voordeel van de Horst.
Vol vertrouwen gaan wij op naar de volgende wedstrijd. Aanstaande zondag 25 september ontvangen wij de Flamingo's 2 om 11.00 uur.
Wij hopen nog vaak op jullie support te mogen rekenen!
Bedankt dat jullie er waren!

11 september 2016;

Vandaag stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. 
Met een redelijk nieuw team gingen we al vroeg op pad om de punten te gaan pakken. Wij moesten naar Veghel om tegen SCMH 2 te korfballen.
Vol spanning gingen we beginnen. Al snel kwam de 0-1 en 0-2 voor ons. Helaas scoorde SCMH daarna achter elkaar en keken we tegen een 3-2 achterstand aan.Deze punten wilden we heel graag meenemen naar Groesbeek dus met een stap erbij kwamen we weer op voorsprong.
Voor de rust hadden we er nog 4 gescoord en gingen we met 3-7 de rust in.
De tweede helft hebben we deze voorsprong niet meer afgegeven.
De eindstand kwam op 6-11 en de punten namen we dus lekker mee naar Groesbeek.
Het ging super goed en we zijn dan ook enorm trots op elkaar.
Volgende week spelen wij ons eerste thuiswedstrijd tegen Peelkorf 2. Komen jullie ons aanmoedigen ??
Sportpark De Horst   Sporthal Heuvelland Clubhuis Café Hopmans
Hoge Horst 56 Ambachtsweg 8 Hoge Horst 56
6562 LE Groesbeek 6562 AV Groesbeek 6562 LE Groesbeek
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Telefoon: 024 - 3975688 Telefoon: 024 - 3971766
Privacyverklaring dkv De Horst